De eerste stappen in het opzetten van je KDP-account

KDP

Als je hebt besloten om de opwindende wereld van het self-pubben te betreden met Kindle Direct Publishing (KDP), gefeliciteerd! Je staat op het punt een reis te beginnen die weliswaar uitdagend, maar ook heel lonend is. Maar… waar begin je? Hier zijn de eerste stappen om je KDP-account succesvol op te zetten.

Stap 1: Maak een Amazon account aan

Voordat je iets kunt publiceren, heb je een Amazon-account nodig. Als je er al een hebt, prima! Zo niet, ga dan naar de Amazon-website en volg de instructies om een nieuw account aan te maken. Zorg ervoor dat je je informatie naar waarheid verstrekt, want dit account wordt gekoppeld aan je uitgeversactiviteiten.

Stap 2: Aanmelden bij KDP

Met je Amazon-account klaar, ga je naar de KDP-website (kdp.amazon.com) en meld je je aan. Gebruik dezelfde inloggegevens als je Amazon-account. Na het aanmelden krijg je toegang tot je KDP-dashboard, de centrale hub voor je uitgeefactiviteiten.

Stap 3: Vul je accountgegevens in

Een cruciale stap is het invullen van je accountgegevens. Dit omvat je persoonlijke informatie, betalingsgegevens en belastinginformatie. Wees nauwkeurig, want deze gegevens zijn essentieel voor het ontvangen van royalty’s en het naleven van je belastingverplichtingen.

Stap 4: Leer het dashboard kennen

Neem wat tijd om vertrouwd te raken met het KDP-dashboard. Hier zul je je boeken beheren, verkoopstatistieken bekijken en toegang krijgen tot hulpmiddelen en bronnen. Het dashboard is intuïtief, maar er is veel te ontdekken, dus neem de tijd.

Stap 5: Begin met het publicatieproces

Nu je account is opgezet, kun je beginnen met het publicatieproces. Dit omvat het uploaden van je manuscript, het kiezen van een boekformaat, het ontwerpen van een omslag, het instellen van je boekprijs en meer. KDP biedt hulpmiddelen en richtlijnen voor elk van deze stappen.

Stap 6: Voorbereiden op publicatie

Voordat je op de publicatieknop drukt, zorg ervoor dat alles perfect is. Dit betekent het controleren van je manuscript op fouten, het bekijken van je coverontwerp en het verzekeren dat alle boekdetails correct zijn. Eenmaal gepubliceerd, is je boek zichtbaar voor miljoenen lezers wereldwijd.

Stap 7: Blijf leren en groeien

KDP biedt tal van hulpmiddelen en bronnen om je te helpen slagen. Maak gebruik van hun gidsen, forums en ondersteuning. Blijf leren en pas je strategieën aan voor meer succes.


Het opzetten van je KDP-account is slechts het begin van je uitgeefavontuur. Met passie, geduld, en een beetje kennis, ben je goed op weg om je dromen te verwezenlijken. Vergeet niet dat je niet alleen bent in dit proces. Als ervaren freelancer in de wereld van zelfuitgeven, sta ik klaar om je bij elke stap te ondersteunen. Of je nu hulp nodig hebt met ontwerp, ghostwriting of specifieke KDP-coaching, ik kan je begeleiden door alle bovengenoemde stappen heen. Aarzel niet om contact met me op te nemen voor professionele ondersteuning op jouw weg naar publicatiesucces.

Vorige
Vorige

Een dag uit mijn leven als KDP-uitgever en Fiverr-freelancer

Volgende
Volgende

Waarom ik van freelancen op Fiverr hou