Zo voorkom je dat KDP je account sluit

KDP

Het uitgeven van boeken via Kindle Direct Publishing (KDP) biedt schrijvers en uitgevers de kans om hun boeken rechtstreeks aan lezers over de hele wereld te verkopen. Echter, net als bij ieder ander platform, zijn er regels en richtlijnen die gevolgd moeten worden. Het niet naleven hiervan kan leiden tot de sluiting of verbanning van je KDP-account. Hier zijn enkele veelvoorkomende redenen waarom dit kan gebeuren:

Schending van auteursrechten en intellectueel eigendom

Dit is een van de meest voorkomende redenen voor accountsluitingen. Het publiceren van werken die je niet zelf hebt geschreven of waarvoor je geen rechten hebt, is een duidelijke schending. Dit omvat ook het gebruik van auteursrechtelijk beschermde afbeeldingen of content zonder toestemming.

Plagiaat

Het publiceren van gekopieerd werk, zelfs als het lichtelijk is aangepast, wordt beschouwd als plagiaat. KDP neemt plagiaat zeer serieus en kan leiden tot onmiddellijke sluiting van je account.

Publicatie van verboden content

KDP heeft strenge richtlijnen over wat wel en niet gepubliceerd mag worden. Content die haat zaait, aanzet tot geweld, pornografisch is, of op andere wijze als ongepast wordt beschouwd, kan leiden tot verbanning.

Misbruik van het KDP-select programma

Als je deelneemt aan KDP-select, verbind je je ertoe je digitale boek exclusief via KDP te publiceren. Het publiceren van dit boek op andere platforms tijdens je deelname aan KDP-select is een schending van die overeenkomst.

Manipulatie van reviews of verkooprankings

Het creëren van valse reviews of het kunstmatig manipuleren van verkoopcijfers is niet alleen oneerlijk, maar ook tegen de regels van KDP.

Meerdere accounts zonder toestemming

Het is niet toegestaan om meerdere KDP-accounts te hebben zonder expliciete toestemming van Amazon. Dit kan worden gezien als een poging om de regels van het platform te omzeilen.

Inconsistenties of fraude bij betalingsgegevens

Het verstrekken van onjuiste of frauduleuze betalingsinformatie kan leiden tot sluiting van je account.

Niet reageren op kwaliteitswaarschuwingen

KDP kan waarschuwingen sturen als er problemen zijn met de kwaliteit van je boeken (zoals talloze typfouten of slechte opmaak). Het negeren van deze waarschuwingen en het niet verbeteren van je content kan resulteren in sluiting van je account.

Misleidende informatie in productomschrijving

Een andere belangrijke regel van KDP is dat je geen misleidende informatie mag plaatsen in je productomschrijving. Dit betekent dat de beschrijving van je boek nauwkeurig en eerlijk moet zijn over wat de koper kan verwachten. Overdrijvingen, onjuiste claims of het verkeerd voorstellen van de inhoud van je boek kunnen worden beschouwd als misleidend. Dit kan leiden tot een waarschuwing van KDP, en bij herhaaldelijke overtredingen zelfs tot sluiting van je account.


Het is cruciaal om de richtlijnen van KDP zorgvuldig te lezen en te volgen. Een gesloten of verbannen account kan namelijk een grote impact hebben op je vermogen om inkomsten te genereren en je werk te delen. Neem de tijd om je content te controleren en zorg ervoor dat je aan alle eisen voldoet, zodat je een succesvolle en langdurige relatie met KDP kunt onderhouden.

Vorige
Vorige

New Release: ASMR Guided Journal

Volgende
Volgende

Coverontwerp voor KDP