Craving Pages

View Original

Wife Number One - Elle Thorpe

Titel: Wife Number One
Auteur: Elle Thorpe


Vorig jaar maakte ik kennis met de boeken van Elle Thorpe, toen ik op zoek was naar audioboeken die in duet werden verteld. Ik werkte me heel snel door haar repertoire heen, en wachtte een eeuwigheid op de release van haar nieuwste boek. Onlangs verscheen Wife Number One als audioboek en ik verspilde geen moment om het te lezen.

Samenvatting

Vijf jaar geleden trouwde alleenstaande moeder Kara met Josiah, leider van een sekte waar vrouwen gezien worden als bezit. Jarenlang accepteert ze zijn misbruik, maar wanneer haar jongere zusje Alice per ongeluk hoort dat Josiah van plan is om Kara’s dochtertje te verkopen aan de hoogste bieder weet ze dat het tijd is om te vluchten… met alle gevolgen van dien.

Review

Een van de redenen waarom ik zo stond te springen om dit boek te lezen is dat deze trilogie zich afspeelt in de Saint View reeks van Elle Thorpe. Wife Number One laat zien hoe het Kara vergaat, vijf jaar na de gebeurtenissen in Rebel Heart, het derde deel in de Saint View Rebels trilogie.

Elle Thorpe is wat mij betreft een must read auteur voor liefhebbers van romantische thrillers. Ik heb nog niet een boek van haar gelezen waar ik niet onmiddellijk verslaafd aan was. In dit boek leren we Kara beter kennen. De afgelopen vijf jaar heeft Kara geleefd onder het juk van haar echtgenoot en sekteleider Josiah.

De schrijfster zet met Kara een heldin neer die enorm is beschadigd door haar verleden. Wanneer ze eindelijk weet te vluchten samen met haar dochtertje Hailey Jade en haar zusje Alice is Kara er op voorbereid om voor de rest van haar leven over haar schouder te moeten kijken.

Kara is een personage waar mijn hart voor huilde. Ze wordt neergezet als een gebroken, beschadigde vrouw, maar elke keer wanneer haar dierbaren in gevaar zijn weet ze moed uit haar kleine teen te trekken om hen te verdedigen. Ze is het type heldin dat niet inziet hoe moedig en sterk ze werkelijk is en dat werd fantastisch overgebracht door de schrijfster.

Nog een sterk punt is de hele found family vibe van haar boeken. Je zou bijna zelf een bikerbar willen binnen huppelen in de hoop dat je geadopteerd wordt door een in leer gestoken rauzer die van binnen stiekem een teddybeer is.

De spanning zit er van begin tot eind in, maar zoals bij de voorgaande trilogieen die zich afspelen in Saint View, zullen we moeten wachten tot het laatste deel voordat we erachter komen hoe de vork in de steel zit. Ik zit in ieder geval met smart te wachten op de release van het audioboek voor Torn In Two.


Thema’s en Tropes

Enemies to lovers - Dark Romance - Polyamory - Forced Proximity - Curvy Heldin - Reverse Harem - Spanning - Alleenstaande Moeder - Age Gap - Meerdere POV’s.- Found Family - Arranged/Forced Marriage


⚠️ Content/Trigger waarschuwing ⚠️

  • Fatphobia

  • Vrouwen- en Kinderhandel/Slavernij

  • Miskraam/onvruchtbaarheid

  • Religieus trauma

  • Slut shaming

  • Misbruik

  • Dood/Rauw


Q: Naar welke verwachte uitgave kijk jij momenteel heel erg uit?