Craving Pages

View Original

Stray - Daisy Jane

Titel: Stray
Auteur: Daisy Jane


Als een echte mood reader, ben ik niet het type dat snel een boek oppakt waarbij ik op voorhand al denk… dat is niet mijn ding. Stray is zo’n boek wat ik waarschijnlijk nooit zou hebben gelezen als het niet op Kobo Plus stond, want Femdom… not my cup of tea. Wat me vooral over de streep trok was het feit dat het audioboek werd voorgelezen door een van mijn favoriete vertellers. Wat ben ik achteraf blij dat ik mijn vooroordelen voor deze titel even opzij heb gezet.

Samenvatting

Brian heeft vrijwel alles; een succesvolle onderneming, leuke familie en vrienden en looks. Al is hij erg onzeker over dat laatste sinds hij zijn oog verloor in een bargevecht. Na de zoveelste mislukte date vreest hij dat hij een hopeloos geval is tot er op een avond een mysterieuze vrouw bij zijn gym op komt dagen die hem volledig onderwerpt. Brian weet niet wat hem overkomt, alleen dat hij haar weer wil zien.

Review

Kan iemand even langskomen met een emmer water om mij te helpen afkoelen. Neem ook maar gerust een grootverpakking zakdoekjes mee, want beide kan ik goed gebruiken na het lezen van dit aangrijpende boek.

Stray is zo’n boek wat ik eigenlijk niet goed zou moeten vinden, want het bevat meerdere dingen die me normaal gesproken niets doen, of die me doen cringen. Neem bijvoorbeeld het hele; twee beschadigde mensen die elkaar genezen met liefde… 🤮 Ik heb nog maar weinig boeken gelezen waarin dat werkt, maar dit boek mag sowieso ook op dat lijstje.

Femdom, is ook niet echt een ding waar ik graag over lees. [Het is een van de redenen waarom ik treuzel om de Salacious Players van Sara Cate reeks verder te lezen.] Ik wijt het aan mijn liefde voor alpha MMC’s en zo’n mannen kan ik me maar moeilijk voorstellen in de rol van onderdanige.

Gelukkig zijn er boeken zoals Stray die laten zien dat je juist sterk in je schoenen moet staan om je op die manier kwetsbaar op te stellen tegenover een ander. Brian is weliswaar verbitterd, getraumatiseerd en overtuigd dat niemand hem ooit zal willen vanwege zijn handicap… maar hij durft zich kwetsbaar op te stellen voor Elsie, en zij heeft dat nodig.

Elsie’s leven is namelijk best een puinhoop en het spelen van dominatrix voor Brian geeft haar het gevoel dat ze sterk is en in controle over iets krachtigs.

De manier waarop beide karakters groeien en floreren naarmate hun relatie zich verder ontwikkeld is hartverwarmend. De pikante BDSM scenes zijn super sexy, maar verbleken bij de impact van de rest van het verhaal.

Het boek is best een flinke pil, en veel reviewers vinden dat er wellicht wat meer in geknipt had mogen worden, maar naar mijn mening was het boek perfect zoals het was. De vertellers brachten beide personages tot leven en ik hoop meer van ze te horen in het volgende boek in de Men of Paradise serie.


Thema’s en Tropes

Fem Dom - Praise Kink - Single Mother - M/F Romance - Disabilities & Scars - Pegging - Bondage - Dual POV - BDSM - Independant Heroine - Sweet/Gentle Hero - Athlete Hero - Competent Heroine - Age Gap - Insta-Love - Grumpy & Sunshine


⚠️ Content/Trigger waarschuwing ⚠️

  • Mental Illness

  • Dementie


Q: Welk boek wist jou recentelijk te verrassen?