Craving Pages

View Original

Audioboeken in Duet #01

Wat audioboeken betreft was het voor mij niet bepaald liefde op het eerste gezicht (gehoor?). Ik vond het erg lastig om me op mijn boek te concentreren terwijl ik tegelijkertijd met iets anders bezig was, en niets doen tijdens het luisteren… dat is ook niet aan mij besteed. Ik ben nu eenmaal geen stilzitter.

Inmiddels zijn audioboeken echter niet meer weg te denken in mijn dagelijkse leven. Ik luister er naar terwijl ik wandel, tijdens het huishouden, terwijl ik creatief bezig ben of wanneer ik een puzzel maak.

Wat een audioboek voor mij helemaal geweldig maakt is wanneer het wordt voorgelezen in DUET stijl of met een voltallige cast.

Verschillende vertelvormen

Bij audioboeken zijn er verschillende vertelvormen. Zo heb je boeken die volledig worden voorgelezen door een enkele verteller.

Daarnaast heb je boeken met een DUAL vertelvorm; dat houdt in dat er (meestal) twee vertellers zijn die ieder een eigen POV voor hun rekening nemen, maar die dus ook alle personages binnen hun hoofdstuk een stem geven.

Bij een
DUET vertelvorm heb je een mannelijke verteller die alle hoofdstukken vanuit het perspectief van de MMC (male main character) voorleest en die tevens alle mannelijke stemmen doet voor het hele boek. En voor de FMC (female main character) en alle vrouwelijke stemmen is er een vrouwelijke verteller.

Dan heb je nog boeken met een FULL CAST, waarin ieder personage zijn/haar eigen verteller heeft. En ten slotte heb je gehoorspelen waarin niet alleen een volledige cast wordt gebruikt maar ook geluiden zoals een dichtslaande deur, een telefoon die overgaat, een auto met gierende banden worden toegevoegd.

Waarom DUET en FULL CAST superieur zijn

Ik luister het liefst naar boeken in DUET vorm of FULL CAST vorm (zonder geluiseffecten), omdat deze voor mij persoonlijk veel meeslepender zijn. Ik vind het gemakkelijker om me in te leven in de emotie van een scene wanneer een mannelijk personage ook daadwerkelijk klinkt als een mannelijk personage en niet als een vrouw met een verdraaide stem. Omgekeerd, vind ik overigens al net zo cringe-waardig.

Veel van de boeken die ik luister zijn in het Engels en in veel gevallen zijn de vertellers lid van SAG AFTRA (a.k.a. Screen Actors Guild - American Federation of Television and Radio Artists). Deze vertellers/stemacteurs weten keer op keer weer een verhaal te vertellen waar je als lezer helemaal door wordt opgeslokt en meegesleept.

Favoriete Audioboeken in DUET stijl:

Hieronder vind je een lijst van een audioboeken in DUET stijl die veel indruk op mij hebben gemaakt…


God Of Fury van Rina Kent

Verteld door: Teddy Hamilton, Shane East, Mackenzie Cartwright, Zara Hampton-Brown

God Of Fury is het vijfde deel in the Legacy Of Gods-reeks van Rina Kent en volgt het verhaal van Nikolai en Brandon. Het is een dark romance boek wat zich afspeelt op een eiland waar zich twee concurerende universiteiten bevinden. De kracht van dit boek zit hem in het flirterige gekibbel tussen de hoofdpersonen en het kat-en-muis spel tussen de twee. Dit boek liet mij met mijn voeten trappelen, hardop giechelen en uiteindelijk ook meer tranen plenzen dan gezond is voor een mens.

Tropes: Mafia - MM romance - Dark Romance - College - Grumpy & Sunshine = Secret Relationship - Enemies to Lovers - Tortured Hero - Hurt/Comfort - Forbidden Love - Alpha Male - Exhibitionism - Praise Kink - Queer Romance - Forced Proximity - Caretaking - Himbo - Age Gap - Cruel/Bully Romance - Queer Awakening

Triggers: Self Harm - Suicide/Ideation - Mental Illness - Past Sexual Abuse - Sexual Assault - Grooming - Rape - Past Abuse - Child Abuse - Misogyny - Victim Blaming - Mental Trauma


Fox van D.J. Krimmer

Verteld door: Sebastian York en Maxine Mitchell

In het eerste deel van de Hel’s Ink reeks maken we kennis met Janie en Fox. Janie’s vader is net overleden en heeft zijn tattoo shop nagelaten aan haar en zijn beste vriend en ster-tattoo artist Fox. Jammer genoeg kunnen de twee elkaar niet uitstaan.

Beide vertellers zijn fenomenaal, ze weten perfect de chemie tussen de personages tot leven te brengen. Ik denk dat dit boek het dichtst in de buurt komt van het fly-on-the-wall gevoel waar ik zo van houd wanneer ik een boek lees. Het komt allemaal zo dichtbij en authentiek over.

Tropes: Grumpy & Sunshine - Age Gap - Enemies to Lovers - Forced Proximity - MF Romance - Dad Bod Hero - Funny - Found Family - Praise Kink - Workplace/Office Romance - Alpha Male

Triggers: Death/Grief


Kid van Jescie Hall

Verteld door: Joe Arden en C.J. Bloom

Dit boek is een must-luister voor iedereen die houdt van rauwe, emotionele rollercoasters. Hoewel dit boek een standalone is heb je Kid al kunnen ontmoeten in het boek Hawke, van dezelfde auteur. Toch vond ik dit boek persoonlijk beter en dat heeft alles te maken met de FMC.

Dit boek volgt een onconventionele romance tussen twee gekwetste zielen die elkaar helpen hun trauma’s te verwerken en hoop terug te vinden. Zowel Joe Arden als C.J. Bloom hebben dat fantastisch goed gedaan in dit boek.

Tropes: Dark Romance - Friends To Lovers - Grumpy & Sunshine - MF Romance - Childfree - Tortured Hero - Tortured Heroine - BDSM

Triggers: Mental Illness - Mental Trauma - Drug Abuse - Substance Abuse - Self Harm


The Heartbreaker van Sara Cate

Verteld door: Jason Clarke en C.J. Bloom

Dit boek is het derde deel in de The Goode Brothers reeks van Sara Cate, en hoewel ik alle boeken in deze reeks erg goed vind vond ik deze extra bijzonder. Het verhaal gaat over een professor die zich ontfermt over een van zijn studenten (ja, er is een age gap… nee, het is niet creepy) die per ongeluk zwanger is na een one-night stand (niet met hem).

Dit boek is 🔥🔥🔥 en ik was van begin tot eind zo geinvesteerd in de personages dat ik het boek nauwelijks uit wilde zetten.

Tropes: Pregnancy - Forbidden Love - Secret Relationship - Curvy Heroine - Grumpy & Sunshine - BDSM - College - Spanking - Teacher/Coach hero - Age Gap - Forced Proximity - Single Mother - Found Family - Alpha Male

Triggers: Past Child abuse - Past Sexual Abuse - Religious Trauma


Hour of the Lion van Cherise Sinclair

Verteld door: Michael Levine en Erin deWard

Hour of the Lion is een paranormal shifter romance van Cherise Sinclair; een auteur waarvan ik bezig ben het hele euvre te verslinden. Cherise’s boeken zijn zo waanzinnig goed! Ieder boek bevat de perfecte blend van van spanning, avontuur, dreiging, romantiek en spice. En ieder boek bevat een badass heldin.

In dit maken we kennis met voormalig marinier Vic (kort voor Victoria) die gevangen wordt genomen door mensen die jacht maken op shifters. Ze weet samen met een jonge shifter te ontsnappen, maar hij overlijd aan zijn verwondingen. Voor zijn dood draagt hij echter zijn vermogen om in een puma te veranderen over aan Vic en vraagt hij haar om zijn grootvader in te lichten over zijn dood.

Beide vertellers weten hun personages geweldig neer te zetten, maar een extra pluim geef ik graag aan Michael Levine, die echt een heeel breed scala aan verschillende stemmen wist te creeeren voor de vele mannelijke personages. Petje af.

Tropes: Suspense - Magic - Fae - Alpha Male - Military - Urban Fantasy - Shapeshifters - Menage - Werewolves - BDSM - Paranormal - Polyamory (3+ people) - Small Town - MMF - Insta-Love - Abduction


Waar kun je luisteren naar audioboeken?

Er zijn verschillende plekken waar je kunt luisteren naar je favoriete audioboeken. Een aantal van mijn favoriete bronnen zijn:


Q: Luister jij graag naar audioboeken? Zo ja, wie zijn je favoriete vertellers?