Wat ik las in februari ‘24

Februari mag dan wel de kortste maand van het jaar zijn, maar op het gebied van lezen was het allesbehalve karig voor mij. In deze wrap-up deel ik met jullie de boeken die mijn wereld op z'n kop hebben gezet, mijn hart sneller hebben doen kloppen en me hebben laten verdwalen in verhalen die nog lang zullen nagalmen. Van meeslepende romances tot duistere fantasy, dit is wat februari voor mij in petto had.

Voor alle onderstaande boeken geldt;
check de triggerwarnings!

1. Never Let Go van Lauren Biel

Een intense dark thriller/horror romance over twee gebroken mensen en de vervloekte omstandigheden waarin liefde alsnog kan groeien.

Ik draai mijn hand niet meer om voor een goede dark romance, maar dit was zelfs voor mij een beetje too much. Ergens verwachte ik dit al een beetje, maar omdat ik sinds kort helemaal fan ben van Lauren Biel heb ik het stemmetje in mijn achterhoofd dat me moet behoeden voor domme vergissingen genegeerd.

2. Unethical van Lauren Biel

Een novella over hoe het leven van een psychologe op zijn kop wordt gezet wanneer haar patient obsessieve gevoelens voor haar krijgt. Terwijl ze navigeert door de ingewikkelde wereld van ziekenhuispolitiek en ethische vraagstukken, moet ze beslissen wat ze bereidt is op het spel te zetten.

Deze daarentegen was dan weer wel helemaal oeh la la. De chemie en de spanning worden voor een heel kort verhaal toch meesterlijk opgebouwd. De vonken springen ervan af. 🥵

3. Ruthless Creatures van J.T. Geissinger

Na de plotselinge verdwijning van Natalie’s verloofde is er iets geknapt in haar wat ze maar niet kan herstellen. Maar dan trekt ze op een dag de aandacht van haar knappe nieuwe buurman niet wetende dat hij deel uitmaakt van een wereld van gevaar en geheimen. Het geheim wat hij voor haar achterhoudt kan haar hele wereld op zijn kop zetten.

Vorige maand las ik Pen Pal van dezelfde auteur en dat boek heeft zoveel indruk op me gemaakt dat ik er mijn missie van heb gemaakt om alle boeken van deze auteur te gaan lezen. Ruthless Creatures is een dark maffia romance en ik leef voor de spanning tussen de hoofdpersonages.

4. Sweet As Sin van J.T. Geissinger

Wanneer de ster van een muziekvideo voor een van de grootste bands ter wereld te dronken is om overeind te blijven staan, wordt visagiste Kat gevraagd om in te vallen. Hoewel ze het in eerste instantie niet ziet zitten wordt ze overgehaald met de belofte van een aanzienlijke vergoeding, wat ze nodig zal hebben om een greintje gevoel voor de leadzanger Nico te faken. Maar hoewel ze hem eigenlijk niet van plan is te mogen is de chemie tussen hen beide zo onweerstaanbaar dat Nico niet van plan is de knappe makeup artieste zomaar aan hem te laten ontglippen.

Deze rockster-romance van J.T. Geissinger was op zich ook wel goed, maar pakte me toch stukken minder dan de andere twee titels die ik inmiddels heb gelezen van de auteur. De personages waren veel oppervlakkiger naar mijn mening en ik vond de chemie ook een beetje tegen vallen. Nu moet ik er wel bij zeggen dat ik dit boek als audioboek heb geluisterd en ik ben mogelijk een beetje verwend door de duet-narratie van Pen Pal want ik had veel meer moeite om me in te leven in deze.

5. God of Malice van Rina Kent

Na een traumatische ontmoeting met een wrede jonge man op een klif wil Lila de gebeurtenis het liefst zo snel mogelijk achter zich laten. Echter, wanneer ze terug keert naar haar school voor de nakomelingen van elite misdadigers en maffiosi ontdekt ze dat de jongen naar de rivaliserende school op hetzelfde eiland, en hij kan en wil haar niet uit zijn hoofd zetten.

Met dit boek begint mijn neerwaartse spiraal in extreme dark romance denk ik toch wel. Dit is echt een boek waardoor je jezelf af gaat vragen: “Do I like this? Am I in to this?” Het is duister, maar ook heel erg atmosferisch en spannend. De spice is 🌶️🌶️🌶️.

6. Beautiful Carnage van Heather Ashley

Wanneer Fallon op jonge leeftijd haar vaders beste vriend, Cole, vraagt om haar te zoenen besluit hij dat ze van hem is. Hij wacht tot haar achttiende verjaardag en zet dan alles op alles om haar de zijne te maken.

Ik kan mijn gedachten over dit boek natuurlijk uitgebreid beschrijven, maar ik kan het evengoed samenvatten in een woord. Nope. Dit boek was voor mij te onlogisch om lekker weg te lezen en ik voelde de chemie tussen de hoofdpersonages ook niet echt. Jammer.

7. Her Fantasy van Lauren Biel

Een getrouwde vrouw is ontevreden over haar seksleven met haar echtgenoot en duikt daarom regelmatig in een erotische roman om aan haar trekken te komen.

Ik ben niet iemand die vaak novella’s leest, maar aangezien deze van Lauren Biel was heb ik er toch naar geluisterd. I love it! Het verhaal gaat over een vrouw die op zich heel gelukkig getrouwd is met haar man, maar die eigenlijk stiekem wat wilder is in de slaapkamer dan haar partner. Hier heb ik oprecht heel erg van genoten. Het verhaal bevat veel pikante scenes, maar omdat dit merendeels fantasieen zijn voelden ze voor mij toch iets minder spicy.

8. Talk Dirty, Cowboy van Elle Thorpe

Een alleenstaande moeder maakt kennis met een alleenstaande vader die in werkelijkheid een beroemde bull rider is. Via een computerspel leren ze elkaar kennen en wanneer ze ontdekken dat ze op nauwelijks een uur afstand van elkaar wonen besluiten ze hun band verder te verkennen ook al zijn ze beide getekend door gebeurtenissen uit hun verleden.

Wat een geweldige meet cute heeft dit boek. Ik heb ervan gesmuld. Dit was mijn allereerste cowboy-romance en ik ben blij dat Elle Thorpe de auteur is die me heeft voorgesteld aan dit genre. De plagerijtjes tussen de hoofdpersonen zijn zo schattig dat ik meer dan eens hardop zat te giechelen of mijn mijn benen trappelde als een blije baby. Dit boek is niet super-spicy, maar mensen die net zo hard zwijmelen bij een scene zoals de hand-strek van Mister Darcey in de 2015 versie van Pride and Prejudice als bij een pontificale 👉🏻👌🏻 scene zullen dit boek zeker kunnen waarderen.

9. That Sik Luv van Jescie Hall

Een mysterieuze stalker gebruikt onorthodoxe manieren om Bryonne te behoeden voor de gruwelijke plannen die haar kerk voor haar heeft.

Mannen zoals Aero wil je in het echte leven niet tegen komen. Hij is het type; ga rechtstreeks naar de gevangenis, ga niet langs start, je ontvangt geen $200. Maar in boeken… guuuurl! Dit is het soort boek wat ik eigenlijk niet leuk durf te vinden uit angst voor wat het over mij zegt, maar damn wat heb ik hiervan gesmuld.

10. Games With The Orc van Kathryn Moon

Sunny, een jonge vrouw met wilde fantasieën besluit om het Monster Smash bureau in te schakelen om haar dromen te verwezenlijken. Monster Smash is een escortdienst gespecialiseerd in het maken van bijzondere matches en Sunny wordt gekoppeld aan een orc die haar helpt om aspecten van haarzelf te omarmen waar ze zich voorheen voor geneerde.

Veruit mijn favoriete boek van deze maand was… monster smut. Als je mij begin dit jaar had verteld dat ik een orc-romance zou lezen en dat het ook nog eens het potentieel heeft mijn lievelingsboek te worden van 2024 dan zou ik je keihard hebben uitgelachen. Maar het is wat het is. Dit boek is zo mooi gedaan met zoveel respect voor de heldin met haar onorthodoxe fantasieën en voor het beroep van sekswerkers dat ik alleen maar lof kan hebben voor de auteur. Daarnaast is de band die geheel natuurlijk ontstaat tussen de hoofdpersonen zo mooi dat ik baalde toen ik het boek uit had. Oh, en het boek is super steamy 🔥🔥🔥

11. Choosing Theo van Victoria Aveline

Een jonge aardse vrouw genaamd Jade is ontvoerd door aliens. Wanneer ze echter op het punt staat doorverkocht te worden aan een ander alien-ras weet ze te ontsnappen. Ze vind steun bij vriendelijke aliens en mag zelfs blijven, mits ze ermee instemd om mee te doen aan een bijzonder ritueel.

Liefhebbers van de “I can fix him”-trope zullen smullen van dit boek. Ik heb ik zelf ook heel erg van genoten. Hoewel ik het verhaal vergetelijk vond, heb ik me tijdens het lezen prima vermaakt.

12. Howl For The Gargoyle van Kathryn Moon

Hannah is vrij recent veranderd in een weerwolf en zodoende heeft ze nog niet veel controle over haar kracht of haar libido. Om toch aan haar behoeften te kunnen voldoen schakelt ze het Monster Smach bureau in die haar koppelt aan een gargoyle die wel tegen een stootje kan.

Kathryn Moon heeft zich met het tweede deel in de Monster Smash Agency reeks een plekje tussen mijn lievelingsauteurs verzekerd. Ook dit boek was weer zo goed uitgevoerd. Net zoals Games With The Orc verraste dit boek mij met hoe goed de emotionele band tussen de hoofdpersonen is uitgewerkt. De liefdesscenes waren chef’s kiss en ik vind het een crime dat ik nu tot eind 2024 moet wachten op het volgende deel.

13. Praise van Sara Cate

Wanneer Emerson de ex van zijn zoon aanziet voor zijn nieuwe onderdanige en haar opdraagt voor hem te knielen ontketent hij iets in haar waar ze zich nooit bewust van was. Wanneer hij zijn fout inziet voelt hij zich zo gegeneerd dat hij haar een baan aanbiedt.

14. Ride Dirty, Cowboy van Elle Thorpe

Kai is al vanaf het begin dat hij haar ontmoette halsoverkop verliefd op Addie, de vriendin van zijn beste vriend en dus off limits. Een auto-ongeluk veranderd alles. Hij is niet alleen zijn beste vriend kwijt, maar kan ook niet omgaan met het enorme schuldgevoel dat op hem weegt. En wat nu met Addie?

Mijn tweede cowboy-romance viel in alle eerlijkheid een beetje tegen. Het verhaal was voorspelbaar en bevatte onnodig veel miscommunicatie tussen de hoofdpersonen naar mijn mening. Het was niet slecht, maar het was ook niet indrukwekkend genoeg om mij echt mee te slepen.

15. The Pucking Wrong Date van C.R. Jane

In Walker’s familie geloven ze in soulmates en liefde op het eerste gezicht. Hij is dan ook helemaal voorbereid wanneer Cupido’s pijl hem treft tijdens een hockeywedstrijd. Vanaf het eerste moment dat hij haar ziet is hij vastberaden om haar de zijne te maken en hij draait zijn hand niet om voor dingen die eigenlijk niet door de beugel kunnen.

Hoe is het mogelijk dat ik me zo heb vermaakt met een boek met vrijwel alles wat ik normaal gesproken haat in een romantisch boek? Walker is manipulatief, verwaand, bezitterig, en knoeit zelfs met de contraceptie van de FMC… en toch lag ik te spartelen van plezier tijdens het lezen van dit boek. Hoe dan?

16. Highest Bidder van Sara Cate

Naar aanleiding van een weddenschap doet Daisy mee aan een veiling in de Salacious Players’ Club en het winnende bod komt van niemand minder dan Ronan Kade, de rijkste man in de hele club.

Age Gap romances zijn voor mij elite. Ik hou ervan. Dit boek is geen uitzondering op de regel, maar wat dit boek nog een tikkeltje specialer maakte was de persoonlijke groei de de FMC doormaakte. Wat een intense reis.


Tot zover mijn Februari in boeken. Na jaren erg weinig gelezen te hebben ben ik blij dat ik mijn liefde voor lezen weer wat meer ruimte kan geven. In maart wil ik sowieso meer lezen van `Rina Kent en J.T. Geissinger. Ook heb ik onlangs Dom gekocht van S.J. Tilly waar ik erg naar uitkijk.


Q: Wat is het beste boek dat jij las in Februari?

Vorige
Vorige

Ruthless Creatures - J.T. Geissinger

Volgende
Volgende

Mijn E-reader top 5