Wat ik las in januari ‘24

Januari was voor mij een lekker leesmaand, zeg! Ik heb me ondergedompeld in allerlei soorten romances, van zoet tot steamy, en van licht tot heel erg dark. Laat me je vertellen wat ik deze maand heb gelezen:

1. Love Lettering van Kate Clayborn

Handlettering kunstenares Meg heeft de onhandige eigenschap dat ze soms, per ongeluk, boodschappen verstopt in haar kunst. Zo ook in het trouwprogramma van Reid, die besluit om Meg om verdere uitleg te komen vragen.

Dit boek was echt een verrassing! Met zijn unieke verhaal en personages die van de pagina spatten, kon ik niet stoppen met lezen. De chemie tussen de hoofdpersonen was zo voelbaar! En ik heb zo genoten van de golden retriever energy van Reid.

2. Ranger van Dr. Rebecca Sharp

Nadat ze een geliefd personage in haar boekenreeks om zeep heeft geholpen wordt schrijfster Sidney niet alleen gecanceld, maar ook gestalkt. Ze vlugt naar een klein stadje tot de bui over is gewaaid en maakt daar kennis met lieve, onschuldige Ranger. Ranger is superslim op heel veel vlakken, maar moet ook nog veel leren op andere vlakken en is heel gretig om dat te doen.

Mijn hart smolt weg voor deze small-town romance. De onschuld van de hoofdpersoon Ranger, en die eerste kus-scene… wauw! Ik wilde dit boek eigenlijk meteen weer opnieuw lezen nadat ik het uit had. Een van mijn favorieten, zonder twijfel!

3. The Highland Fling van Meghan Quinn

Bonnie en haar BFF besluiten om Amerika te verruilen voor de Schotse hooglanden. Samen ontfermen ze zich daar over een koffietentje en maken kennis met de Schotse gastvrijheid, en de nukkige klusjesman die zich alleen maar lijkt te ergeren aan Bonnie’s komst.

Een grappige romcom, maar niet super opvallend. Het grumpy/sunshine element was leuk, en hoewel het geen blijvende indruk achterliet, heb ik toch genoten van de humor.

4. Archer van Dr. Rebecca Sharp

Kiera heeft zowat haar hele leven in het getuigen-beschermings-programma doorgebracht omdat haar vader getuigde tegen een grote maffiabaas. Haar enige kans op een ‘normaal’ leven is door haar dood in scene te zetten. Maar daarmee breekt ze wel het hart van de politieagent die haar moest beschermen. Jaren later denkt hij dan ook dat hij een spook ziet, wanneer Kiera opeens weer voor zijn neus staat.

Na ‘Ranger’ moest ik meteen verder met ‘Archer’. Weer een leuke small-town romance, maar ‘Ranger’ blijft toch wel mijn favoriete broer in deze reeks.

5. The Frat Boy van Nikki Sloane

Nadat ze samen hun respectievelijke studentenverenigingen publiekelijk ten schande hebben gemaakt worden Colin en Madison eruit geknikkerd. Om aan geld en onderdak te komen reageren ze op een advertentie waarin wordt gevraagd om acteurs/actrices voor 18+ films. Wanneer de twee aartsrivalen aan elkaar worden gekoppeld tijdens hun editie spatten de vonken ervan af.

Dit boek was zo goed! Heel steamy en goed gescreven met diepgaande personages. Een perfect enemies to lovers verhaal.

6. Purity van Skyler Mason

Livvy groeit op in purity culture maar vind het niet langer bij haar passen. Ze wil haar seksualiteit verkennen en dat nog voordat ze naar de universiteit gaat. Haar keuze is gevallen op haar beste vriend Cole, die stiekem al langer verliefd op haar is dan dat ze vrienden zijn. Om haar zin te krijgen moet Livvy Cole ervan overtuigen dat seks met haar hun vriendschap geen kwaad zal doen, maar of dat wel waar is…?

Ik had hoge verwachtingen omdat ik deze auteur heel vaak voorbij zag komen op Tiktok, maar eerlijk gezegd viel het me een beetje tegen. het miste diepgang en het verhaal voelde een beetje gejaagd.

7. The Dare van Harley Laroux

Tijdens een feestje verliest Jessica een weddenschap met Manson die als gevolg van haar verlangd dat ze een hele avond zijn gewillige slaaf is. Jessica komt tot de verrassende ontdekking dat die rol haar wel bevalt.

Dit boek was gewoon… wow. Super Spicy! Ik dacht dat reverse harem niks voor mij was, maar dit boek heeft me toch echt verrast. Een echte pageturner.

8. The Soulmate Equation van Christina Lauren

Alleenstaande moeder Jess doet voor de gekheid mee aan een onderzoek die partners aan elkaar koppelt op basis van hun DNA. Tot haar verbazing wordt ze gekoppeld aan de eigenaar van het bedrijf met een ongekend matchpercentage van 98%. Om wat goede publiciteit te genereren voor de datingapp stemt Jess ermee in om - tegen een genereuze vergoeding - te doen alsof zij en deze man een koppel zijn.

Het concept vond ik persoonlijk een beetje vergezocht, maar de personages waren wel erg leuk en hadden goede chemie. Jammer genoeg was het boek wel een beetje voorspelbaar, naar mijn mening.

9. Losers part I van Harley Laroux

Dit boek speelt zich een aantal jaar later af dan de gebeurtenissen in The Dare, maar het is al net zo spicy! In dit boek keert Jess terug naar haar geboorteplek en daar ontmoet ze de mannen weer met wie ze jaren daarvoor de beste nacht van haar leven heeft beleefd.

Een vervolg op ‘The Dare’ en net zo heet. Meer gefocust op smut dan plot, maar dat maakt het niet minder leuk (integendeel). Weer een reverse harem die mij aangenaam wist te verrassen.

10. Hitched van Lauren Biel

Op een regenachtige avond stopt Selena voor een lifter; de ontsnapte gevangene Lex. Terwijl hij haar dwingt om hem naar de grens te rijden leren ze elkaar beter kennen 😉.

Dit is de definitie van een dark romance. Ik las het boek als audioboek en het boek wordt verteld door middel van duet narration (en dat maakt het extra intens 🔥). De stem van de mannelijke voorlezer maakt dat je dit boek niet moet lezen in het openbaar, of wanneer je uberhaupt geen wankele knietjes kunt gebruiken. Check wel even de triggerwarnings!

11. Pen Pal van J.T. Geissinger

Ik ga niets zeggen over de inhoud van dit boek. Ik ben veel te bang dat ik per ongeluk iets verklap over de plotwending en dat kan ik niet verkroppen. Het enige wat ik zal zeggen is; onderschat het belang van het lezen van triggerwarnings niet. Vooraal bij dit boek.

Dit boek heeft alles overtroffen deze maand. het is een enorme mindfuck, super meeslepend en heel erg darg. Echt, die plotwending… ongelofelijk. Ik heb tranen met tuiten gejankt om dit verhaal en dat is me nog nooit eerder overkomen bij een audioboek. Ik raad het boek zeker aan, maar ook voor deze titel geldt; lees de triggerwarnings!


En dat was mijn januari in boeken. Elke maand denk ik dat het niet beter kan worden, maar toch verrassen nieuwe verhalen me keer op keer. Op naar de volgende maand waarin ik verder ga lezen in Losers Part 2 van Harley Laroux en ga luisteren naar Along For The Ride van Lauren Biel.


Q: Wat is het beste boek dat jij las in Januari?

Vorige
Vorige

Mijn E-reader top 5

Volgende
Volgende

Journaling voor Creativiteit