Mijn E-reader top 5

Als een echte boekenworm en technologie-enthousiast, heb ik door de jaren heen een indrukwekkende verzameling e-readers verzameld. Elk apparaat heeft zijn eigen charme en voor- en nadelen, en ik heb daarom vandaag mijn vijf favorieten op een rijtje gezet, van de mins favoriete tot mijn ultieme favoriet. Dit zijn de ereaders die het beste passen bij mijn persoonlijk leesgewoonten…

Boox Nova Air 2

Op nummer 5 staat de Boox Nova Air 2. Deze e-reader heeft het voordeel dat je er niet alleen op kunt lezen, maar er ook op kunt schrijven. Je kunt er oneindig veel notitieboekjes op aanmaken. Je kunt er al je favoriete lees-apps op zetten die je maar wilt, net als op een tablet of smartphone. Maar, en dat is een grote maar, het ding is traaaag. Echt traag. En de pen is ook niet je-van-het qua nauwkeurigheid. Hoewel licht, voelt het apparaat met hoesje toch wat oncomfortabel in de hand. Daarom gebruik ik deze e-reader zelden.

Kinde (2022) en (10e generatie)

De 4e plek wordt gedeeld door de Kindle (2022) en (10e generatie). Dit apparaat is compact, handig in gebruik, en maakt het supergemakkelijk om in één klik e-books te bestellen. Het scherm heeft een prettig formaat, en hoewel het een basic e-reader is, vind ik ‘m top! Het nadeel? Diezelfde één-klik-bestelfunctie kan verleiden tot te veel impulsaankopen. Oeps!

Ipad/Iphone

Op nummer 3 vinden we de Ipad/Iphone. Hierop kan ik al mijn lees-apps gebruiken: Kobo, Kindle, Scribd, Kobo+, Ibooks, enzovoorts. Het scherm is erg responsief en met de Apple Pencil kan ik zelfs aantekeningen maken in mijn boeken in de Kobo app. Superhandig! Het enige nadeel is dat de batterij niet zo lang meegaat als die van een e-ink apparaat.

Kobo Libra 2

De 2e plaats is gereserveerd voor de Kobo Libra 2. Dit apparaat heeft een mooi formaat, pagina-omslaan-knoppen, en stelt me in staat om boeken te lezen via mijn Kobo+ abonnement. Ondanks de grootte is hij niet te zwaar, en het scherm is scherp, responsief en kan boeken in donkere modus weergeven. Ook is hij waterproof en kan ik hem dus met een gerust hart meenemen in bad. Het nadeel? Hij past niet in mijn tas en daarom neem ik ‘m niet vaak mee op pad.

Boox Palma

En dan, tromgeroffel graag, mijn ultieme favoriet: de Boox Palma. Klein, met een mooi, responsief scherm en een donkere modus. Ik kan er al mijn lees-apps op installeren aangezien deze kleine krachtpatser draait op Adroid en ik kan er mijn luisterboeken op afluisteren! Hij is ongeveer net zo groot als mijn Iphone 13 Pro Max en past dus met gemak in mijn tas. Deze e-reader gaat dan ook overal met me mee. Sommige lezers zullen het kleine scherm misschien beschouwen als een nadeel, maar ik vind het perfect!


En tot zover mijn persoonlijke e-reader top vijf. Elk van deze apparaten heeft een speciaal plekje in mijn hart (en mijn tas), afhankelijk van de dag en mijn stemming.


Q: Nu ben ik benieuwd, welke e-reader gebruik jij en waarom? Deel je gedachten, ik lees graag over de ervaringen van mede-boekenwurmen.

Vorige
Vorige

Wat ik las in februari ‘24

Volgende
Volgende

Wat ik las in januari ‘24